Het moet wel waaien... eerbetoon aan de Zeeuwse Ronde

€ 5,00
EAN code: 9789075703122
Omschrijving

een eerbetoon aan de Zeeuwse Ronde
- door Sjaak den Herder -   

 Het moet wel waaien... Waaien deed het de voorbije decennia vaak genoeg. De internationale Ronde van Midden-Zeeland, tegenwoordig de Delta Profronde geheten, dankt er min of meer zijn bestaansrecht aan. Wat de heuvels zijn voor Limburg, is de wind voor Zeeland. ,,En ik weet niet wat lastiger is’’, zei winnaar Adrie van de Poel ooit eens.
Al sinds 1959 koersen de nomaden van het smalle zadel over de vlakke Zeeuwse polderwegen. Soms vol in de beugels en soms met de kop in de wind. Van Emiel Verstraete tot Rini Wagtmans, van Joop Zoetemelk tot Luis Ocana, van Laurent Fignon tot Pedro Delgado, van Robbie McEwen tot Paolo Bettini; vele vedetten trotseerden al eens de elementen in de Zeeuwse ronde. Een wielerklassieker die ondanks tegenslagen nog altijd op de kalender prijkt. Een eerbetoon aan de Zeeuwse ronde, zijn renners en zijn medewerkers.
De verhalen van Sjaak den Herder zijn bewerkt en aangevuld door enkele sportjournalisten van de PZC.
Dankzij financiële ondersteuning door de Provincie Zeeland en energiebedrijf DELTA kan het boek voor een zeer lage prijs worden aangeboden. Illustraties: foto's in kleur en zwart/wit.

Het genaaid, gebonden boek telt 128 pagina's.