Bevrijd, maar niet vrij... Kijk op het Veers verleden II

€ 5,00
EAN code: 9789075703481
Omschrijving

Bevrijding zwaar bevochten in '44- '45

- door Jan Hoek -

In 'Kijk op het Veers verleden 2' neemt stichting Veers Erfgoed u mee naar de laatste maanden van de oorlog in 1944 en 1945 in de gemeente Raamsdonk.
In het tweede deel 'Bevrijd, maar niet vrij...' kijken we met de verhalen van ooggetuigen en uniek fotomateriaal terug naar wat er is gebeurd in de dorpskernen Raamsdonk en Raamsdonkveer.

In dit boek volgen een aantal verhalen van inwoners van de voormalige gemeente Raamsdonk die de oorlog aan den lijve hebben meegemaakt. Zestig jaar na de bevrijding vertellen ze, vaak tot in detail, hun belevenissen van met name de periode van 30 oktober 1944 tot 5 mei 1945. Maar ook het begin van de tweede wereldoorlog, dwangarbeid in Duitsland en de festiviteiten op 31 augustus 1945 worden niet vergeten. De samenstellers van dit boek (Stichting Veers Erfgoed en auteur Jan Hoek) hadden niet de intentie om een compleet beeld van de oorlogsperiode in de gemeente Raamsdonk te schetsen; daarvoor is de beschikbare ruimte te beperkt en is er in de gemeente teveel gebeurd. Maar zestig jaar bevrijding is wel een passende gelegenheid om nog even terug te gaan naar een 'kijk op het Veers en Raamsdonks verleden'.
Dit genaaid, gebonden boek telt 144 pagina's.

Voor meer informatie over Veers Erfgoed: www.veerserfgoed.nl